ARBot

Tím ARBot je z Prahy a Robotour navštevujú od roku 2009, v roku 2013 dokonca zvíťazili. Ich robot je riadený jednodoskovým PC UP2 so štvorjadrovým procesorom Intel N4200 a OS Windows 10. Ako hlavná programovacia platforma sú použité .NET a jazyk C#. Robot z 2 mm preglejky má diferenciálny podvozok s tretím pasívnym kolieskom. Robot má AHRS VectorNav VN-100, okrem toho GPS uBlox NEO 7M a sadu kamier Intel RealSense D435 a T265.
Registračné video


Istrobotics

Tím Istrobotics pochádza z Bratislavy a je úzko spätý so združením Robotika.SK. Súťaže Robotour sa zúčastňuje od jej vzniku v roku 2006 a v roku 2016 aj zvíťazili. Základ robota je upravený RC model TRAXXAS E-MAXX (3903). Senzoricky je robot vybavený hĺbkovou kamerou Intel RealSense D435, GPS, RPLIDARom A1, sonarmi HC-SR04, IMU s 3D kompasom a magnetickým IRC. Riadenie robota a základné senzory spracováva Arduino Mega. Hlavnou riadiacou jednotkou je NVIDIA Jetson Nano. Medzi jej úlohy patrí spravovanie obrazu pomocou neuronovej siete, spracovanie lidaru, lokalizácia a navigácia. Robot je naprogramovaný v C++. Využíva knižnice TensorFlow a OpenCV.
Registračné video

NDteam

Tím NDTeam je z moravského mestečka Blansko. V súťaži Robotour patrí tiež medzi ostrieľaných účastníkov, zúčastňuje sa jej od roku 2014. Ich 24 kg ťažký robot Robík má štvorkolesový podvozok riadený šmykom inšpirovný robotom Orpheus. Riadiaca jednotka CortexPilot (Cortex M3) pre prácu v reálnom čase je doplnená o externý magnetometer, GPS, 5x sonar SRF02 a externý displej. Okrem toho má jednoduchý dvojosý gimbal pre polohovanie kamery a je vybavený aj vykladačom golfových loptičiek z 50 mm odpadovej rúrky a jedného serva. Samostatná riadiaca jednotka Odroid XU4 má na starosti spracovanie videa, plánovánie trasy a obchádzanie prekážok
Registračné video

Sĺňava

Sĺňava je nováčik v tejto súťaži, ale z registračného videa vidno, že rozhodne nie začiatočníkom. Autor pochádza z Banky pri Piešťanoch, zúčastňuje sa mnoho rokov súťaží Istrobot ako súťažiaci aj ako rozhodca. Riadiaciou jednotkou je notebook MSI s grafikou GeForce GTX 1050, ktorý má pripojenú stereokameru OAK-D a reléový modul, ktorým ovláda detské autíčko miesto dieťaťa.
Registračné video





Smelý zajko

Ostrieľaný tím súťažiacich z matfyzu postavil robota z týchto komponentov: Parallax (Motor Mount and Wheel Kit) with encoders 2xHB25 motor drivers Hardware: 2xArduino Nano PC Lenovo T430 NVIDIA Jetson TX2 vision: Android Huawei 6Y 2019, Zed Mini, Hokuyo UST-10LX laser range sensor, Tenda SG105 5-port Gigabit switch, Navilock NL-8022MU USB 2.0 Multi GNSS Receiver u-blox 8, AVR ATmega8 (compass driver), Compass with tilt compensation (HMC6343), 5x SRF-08 (front ultrasonic sensors), 4x HC-SR04 (rear ultrasonic sensors + cargo detection), Power: HAZE HZS 12V 9Ah + 4000mAh LiPo 3s for Jetson, handmade wood & aluminium base, red power switch and power circuitry, Software: OS: Ubuntu 16.04, Ubuntu 18.04, Arduino 8.2.5, Android 9, deROSified, https://github.com/Robotics-DAI-FMFI-UK/smely-zajko-ros
Registračné video